Falusi Civil Alap

A civil szféra az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül. Szervezetek, alapítványok jöttek létre, melyek szerepe meghatározó a mindennapi életben. Amellett hogy társadalmilag hasznos tevékenységet, sokszor közfeladatokat látnak el, érdekmegjelenítő és közösségépítő szerepet is betöltenek. A falvak életében is különös súllyal bírnak ezek az önkéntes állampolgári szerveződések. Ezért a kormány úgy döntött, hogy munkájuk ösztönzéseképp a Magyar Falu Programon keresztül is segíti és támogatja őket.

2020 óta részesülhetnek milliárdos nagyságrendű támogatásban pályázat útján a falvakban működő civil szervezetek. Az elnyert összegeket ingatlanfejlesztésre, gépjárműbeszerzésre, programok, rendezvények megvalósítására, vagy egyéb, a tevékenységükhöz nélkülözhetetlen eszközök megvásárlására fordíthatták. 

A Magyar Falu Program keretében négy év alatt, közel 23 milliárd forint került a kistelepülési civil szervezetekhez céljaik megvalósítására, összesen mintegy 7400 nyertes pályázat keretében.

A nyertesek közt önkéntes tűzoltó-egyesületek, polgárőr-egyesületek, sportegyesületek, művészeti, hagyományőrző, faluszépítő, szociális munkát végző egyesületek, alapítványok is megtalálhatók.

 

Dokumentumok:

  • Pályázati kiírás
  • Útmutató

.

Instagram