Hírek / érdekességek

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a hazai mellékutak állapotának javítása

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a hazai mellékutak állapotának javítása. Magyarország Kormánya a Magyar Falu Program keretében idén is biztosította a forrást az alsóbbrendű utak helyreállítására. A Magyar Közút Zrt-vel együttműködésben megkötött támogatási szerződés értelmében az összeg immáron a közútkezelő rendelkezésére áll, így a munkálatok megkezdhetők.

 

Az összegből, mintegy 132 kilométeren végeznek majd nagyfelületű burkolatjavítási munkálatokat a Magyar Közút Zrt. munkatársai szerte az ország vármegyéiben, összesen 65 helyszínen, melynek során egy-egy útszakasz rossz állapotban lévő részeinek javítása történik lokálisan, nagy kiterjedésben.

 

A Magyar Falu Program 2019-es indulása óta, a falusi útalap keretében 4000 kilométernyi alsóbbrendű útszakasz újulhatott meg.  Emellett a program hozzájárult a Magyar Közút Zrt. eszközparkjának fejlesztéséhez is, melynek során a társaság megduplázta saját gépláncainak számát, melyekkel még nagyobb hatékonysággal tudja végezni az utak karbantartását.

 

A Magyar Falu Program egyik legfontosabb célja a kistelepülések közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, melynek része a hazai alsóbbrendű utak állapotának javítása mellett a belterületi utcák, járdák, kerékpárutak építése, felújítása is. Mindezen célokra az elmúlt 5 év alatt, több mint 380 milliárd forintot fordított Magyarország Kormánya, a Magyar Falu Program keretében.

 

Instagram