Hírek / érdekességek

A pályázatokat 2024. július 12-ig lehet benyújtani

2024 májusában 5 milliárd forintos keretösszeggel az 5 ezer fő alatti kistelepülések számára út-, híd-, járda-, és kerékpárforgalmi létesítmény építési és felújítási pályázatot tett közzé a Miniszterelnökség a Magyar Falu Program keretében. A felkészülési időt követően a pályázatok benyújtására a mai naptól kezdve, kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár felületén keresztül van lehetőség 2024. július 12-ig.

 

Az önkormányzatok a támogatást a tulajdonukban lévő utak, hidak, járdák építésére, felújítására és korszerűsítésére, valamint állami vagy önkormányzati tulajdonú járdák felújítására, vagy kerékpárforgalmi létesítmények kialakítására, fejlesztésére igényelhetik.

A program keretében igényelhető maximális támogatási összeg út-, híd-, kerékpárforgalmi létesítmények építése vagy felújítása esetén 45 millió forint, járdák fejlesztésénél 10 millió forint. A beruházást a pályázati kiírás közzétételének napjától számított legfeljebb 18 hónap alatt, de legkésőbb 2025. november 13-ig el kell végezni. Egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be.

A Magyar Falu Program egyik legfontosabb célja a kistelepülések közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése. A kormány a program keretében 5 év alatt a jelenlegi pályázati kiírással együtt több mint 370 milliárd forinttal támogatja a biztonságos mellékutak, jó minőségű utcák és járdák építését szerte az országban.

Instagram