Hírek / érdekességek

A kormány a jövőben is folytatja a Magyar Falu Programot

A kormány a jövőben is folytatja a Magyar falu programot, és a falvak által jelzett fejlesztésekhez lépésről lépésre biztosítja a forrásokat - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Pest vármegyei Hévízgyörkön egy új aszfaltút átadása alkalmából csütörtökön.

 

Gyopáros Alpár felidézte, hogy Hévízgyörk a Magyar falu program indulása óta több mint 270 millió forintnyi fejlesztést hajthatott végre a program keretében.
 Hangsúlyozta: a kormány figyel arra, hogy milyen igényeket fogalmaznak meg a falvakban élők, és ezeket a javaslatokat beépítik a programba, megjelennek a pályázatokban. A kormánybiztos közölte, hogy a program meghirdetése óta, az elmúlt mintegy négy évben 2900 önkormányzati fenntartású utcát újítottak fel 68 milliárd forintból és 1300 járdaszakaszt építettek több mint 7 milliárd forint értékben. A falvakat összekötő, állami kezelésben lévő utakból 3800 kilométer újult meg, az év végére, a jövő esztendő elejére pedig ez a szám eléri a 4000-et - tette hozzá.

Vécsey László, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Hévízgyörkön másfél évtizede kiegyensúlyozott fejlesztés zajlik. Mindez nagymértékben köszönhető a Magyar falu programnak, amely ott, a Galga mentén különösen nagy jelentőséggel bír - fűzte hozzá.

Bazan Tibor, a község fideszes polgármestere a többi között a településnek adott kormányzati források jelentőségéről beszélt, mert - úgy fogalmazott - Hévízgyörk kizárólag pályázati forrásból tud fejlesztéseket megvalósítani, a saját bevétel az önerő és a működés biztosításához elegendő. A Deák Ferenc utca 450 méter hosszú, kétoldali szegéllyel megépült aszfaltútjához 45 millió forintot adott a Magyar falu program, amihez 18 millió forint önerőt tett hozzá a település.

Instagram